Журналистът Валерия Велева посочи големия победител на тези избори в надграждане

...
Журналистът Валерия Велева посочи големия победител на тези избори в надграждане
Коментари Харесай

Валерия Велева посочи двама победители на вота и големия губещ

Журналистът Валерия Велева уточни големия победител на тези избори в надграждане на електорални гласове - " Възраждане ", които към своя резултат прибавят 102 хиляди гласа.

По думите ѝ огромният губещ са ПП-ДБ, които се разделят със 74 000 свои гласоподаватели.
-->
" Другият победител е Има Такъв Народ, който още веднъж се завърна изненадващо. И в случай че огромно проучваме този избор, всички други сякаш, с дребни изключения, повтарят резултатите си от предходните избори. Изглежда, че цялото упражнение беше, с цел да влезе още веднъж Слави Трифонов в Народното събрание на мястото на " Български напредък ", които бяха в предходния парламент. Присъствието на Има Такъв Народ ще направи Народното събрание много комплициран, тъй като ние към този момент имаме опит с тяхното наличие там. Знаем какви осъществявания вършат ", сподели още Велева пред Bulgaria ON AIR.

Велева е на мнение, че във всеки избор има опция да се сформира държавно управление.

" Въпросът е по какъв начин ще бъде разчетен този избор, доста е комплицирана обстановката. Трудно ще бъде съставянето на държавно управление, само че не е невероятно. Има няколко конфигурации. Първата е сред двете огромни партии, която сформира едно устойчиво болшинство от към 140 депутати. Но до каква степен е допустима, откакто електоратите на тези две партии се ненавиждат, те се самоизключват. По време на цялата акция водачите водиха личностна борба между тях ", добави журналистът.

Според нея Борисов от самото начало е подавал ръка на ПП-ДБ предвид на това да се сформира държавно управление.

" ПП-ДБ приказват за държавно управление на малцинството. Оттук нататък вътре в тях има несъгласия - дали да бъде държавно управление на малцинството, формирано от политически фигури, както желаят от " Продължаваме промяната ", или да бъде формирано от специалисти, за което приказва Христо Иванов. Най-нормалната и най-стабилната коалиция наподобява невъзможна. Остава другата коалиция - така наречен " хартиена ". Лидерите би трябвало да намерят пътя, по който ще създадат държавно управление. Сигурна съм, че ще има такова, само че не мога да ви кажа конфигурацията ", сподели още Валерия Велева, като акцентира, че в случай че има последващи избори, гласовете за " Възраждане " ще бъдат още повече.

Велева счита, че в случай че Асен Василев и Кирил Петков стъпят с крачка обратно, по-лесно ще се сформира държавно управление: " Борисов им дава образец, той им сподели, че няма да бъде министър председател и че няма да взе участие в изпълнителната власт. Той дава разнообразни разновидности за компромис. Ако политическите сили не съумеят да сформират държавно управление, единственият победител на тези избори ще бъде президентът Радев. И няма за какво по-късно да приказват той по какъв начин желае властническа власт. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР